Witajcie kochani :)
dawno mnie nie było... trochę brakuje czasu, choć to nie znaczy, że się lenię! Już jutro pokażę Wam moje nowe dzieło, tym razem totalnie inna technika ;) a po niedzieli dwa pudełka!
Dziś za to przepis na sałatkę z kaszy jaglanej, polecanej przy infekcjach. Dopada mnie jakieś przeziębienie, więc trzeba się bronić naturalnymi sposobami :D Przepis pochodzi ze strony jemy.ekolokalnie.pl, z moimi małymi modyfikacjami :)
Składniki-2,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
-1 szklanka kukurydzy, z puszki albo ugotowanej
-2 łyżki natki pietruszki
-1/2 sera typu feta, pociętego w drobną kostkę (nie lubię fety, więc zamieniłam ją serkiem sałatkowym Turek - wyszło super!)
-1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w małą kostkę
-kilka ogórków korniszonów, pokrojonych w małą kostkę
-1/2 łyżki oleju kokosowego (ja użyłam oleju winogronowego)
-ulubiony olej sałatkowy
-ulubiona mieszanka ziół do sałatki (nie dodawałam ziół poza świeżym estragonem)
-sól
Wykonanie
Na małej patelni rozgrzać olej kokosowy i przez 5 minut podsmażać na
nim posoloną paprykę. W misce umieścić ugotowaną i ostudzoną kaszę
jaglaną, dodać pokrojone ogórki, fetę, natkę pietruszki, kukurydzę oraz
podsmażoną i przestudzona paprykę. Doprawić wszystko ulubionymi ziołami,
podlać lekko olejem i wymieszać. Można od razu podawać.
Smacznego!
Ale pysznie wygląda! Nigdy nie robiłam niczego z kaszy jaglanej, a słyszałam o niej same pozytywy, więc dodaję przepis do ulubionych, żeby w końcu spróbować :)
OdpowiedzUsuńNo i oczywiście czekam na to nowe dzieło, bardzo jestem ciekawa co to będzie :)
Miło Cię znów widzieć :), uwielbiam jaglankę i czekam na Twoje nowe dzieło :)
OdpowiedzUsuńCzekam na nowe dzieło, kasza jaglana jest najlepsza na świecie :)
OdpowiedzUsuńNie próbowałam jeszcze kaszy jaglanej do sałatki, ale Twoja propozycja jest bardzo zachęcająca. Na zdrowie!
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda, na pewno spróbuję. Ciekawa jestem Twojego nowego dzieła:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie Monika:)